Les motivacions que han impulsat el primer dia de Confederac.ió

24 hores després de la publicació de Confederac.ió en fase alfa em pregunto si aquesta és la millor o la pitjor idea que he tingut darrerament. 😉

La tardor del 2017 serà recordada en els llibres d’història de Catalunya. Jo l’he estat vivint des de la distància geogràfica (Alemanya) i també amb una certa distància emocional (per a preservar la salut mental i la concentració professional). Fart de llegir diverses capçaleres al dia (després d’anys de vaga o boicot als mitjans convencionals), arribat a cert punt vaig començar a pensar quina aportació tangible podia fer en aquests temps excepcionals.

La llibertat m’ha interessat enormement des que tinc consciència política. No confio en què cap estat (vell o nou, proper o llunyà) pugui satisfer el meu gran desig de llibertat. Encara que volguessin, quina llibertat poden oferir els estats quan ells mateixos són titelles en mans d’unes elits antidemocràtiques? Les mateixes elits que coarten la nostra llibertat controlant i privatitzant tots els aspectes de les nostres vides.

Però molt bé, qui sóc jo per a pontificar amb l’ordinador des de casa mentre altres surten al carrer i actuen colze a colze? És aquí on vaig començar a pensar que els amants de la llibertat es poden beneficiar de millor infraestructures de col·laboració per a arribar a fites més complexes, en siguin conscients o no.

  • Molta gent inverteix tantes hores en consumir informació (dels mitjans, dels seus contactes) però no troba la informació i els contactes que els portaria a aprendre i actuar.
  • Molta gent (com jo aquí mateix) comença a actuar amb iniciativa pròpia gairebé en solitari i intenta assolir amb gran esforç una massa crítica buscant nous contactes.
  • Alguna gent participa en organitzacions consolidades amb activitat interna, però té dificultats en establir xarxes de col·laboració amb altres organitzacions.
  • Gairebé tothom confia en resoldre aquests problemes participant en les denominades “xarxes socials”, la major part de les quals són productes punters del capitalisme i el control social que volen combatre. D’això a vendre l’ànima al diable hi ha ben poc.

Fer front a tots aquests problemes i reeixir és molt complex, però fer un pas en la bona direcció és assumible. Aquest és el pas que la setmana passada vaig fer muntant Confederac.ió, amb el risc que aquest caminet no arribi a enlloc. He posat en marxa aquesta web amb aquest programari lliure ple de possibilitats. He començat el llarg camí de convèncer els amants de la llibertat que aquest espai tan blanc i tan buit és on un dia podran gaudir dels contactes, l’aprenentatge, la cooperació i l’acció que avui dia troben a faltar.

Un camí que pot ser tan fàcil o tan complex només en base de si persones com tu donen un pas i s’apunten o no. T’animes a fer un tastet de Confederac.ió?

(Originalment publicat a https://confederac.io/t/les-motivacions-que-han-impulsat-el-primer-dia-de-confederac-io/25)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s